Futsal-Ykkönen

08.12.2019

FC Kiisto vs AU klo 17.00

Pelipaikka: Vamian Hansakampus
Liput:
Lopputulos: 10-0

Ennakko

FC Kiisto - AU sunnuntaina 8.12. klo 17.00, Vamian Hansakampus, Vaasa

AU:n vieraskiertueen päättää ottelu vaasalaista FC Kiistoa vastaan. Ottelu on ennakolta vieraskiertueen vaikein, sillä isännät löytyvät sarjan kärjestä. Purppuralohikäärmeiden vieraskiertue on toistaiseksi sujunut hyvin, sillä kolme edellistä ottelua ovat tuottaneet seitsemän pistettä. Viime ottelussa porilainen PTU jäi jalkoihin luvuin 9-3. Tuossa ottelussa tehojen puolesta erityisesti Mikke Louhela (4+0) ja Jani Luoma (1+4) heiluttivat tahtipuikkoa, mutta onnistumisia tuli muutenkin laajalta rintamalta. Hieno voitto oli omiaan nostamaan tunnelmaa joukkueen sisällä. AU:n kokoonpanosta tulevana viikonloppuna ovat pois Sami Happonen, Rei Hoda, Mikko Mäkelä, Akseli Mäkinen ja Saska Saveljeff. Laajasta rosterista saadaan kuitenkin jälleen vahva nippu mukaan Pohjanmaan reissulle Niinimäen bussilla. Nostetaan erikseen esiin vahvasti alkukaudella U-19 liigassa pelannut Janne Mäkinen, joka tekee debyytin Ykkösen tasolla.

 

FC Kiisto ei ole perinteinen sarjanousija. Siinä missä AU:n pirteitä otteita on ihasteltu, on vaasalaisilta odotettukin sijoituksia sarjan kärkipäässä. Syykin on selvä, sillä FC Kiisto on käytännössä sama joukkue kuin vielä kolme vuotta sitten liigassa pelannut Ruutupaidat. Nousijasuosikki aloitti sarjan kankeasti kahdella tappiolla pääkaupunkiseudulla, mutta on sen jälkeen kulkenut voitosta voittoon ja vielä pääsääntöisesti selkein luvuin. Viimeisimpänä kaatui juuri PTU vieraissa luvuin 8-2. Joukkue tekee tuhoja laajalla rintamalla, joukkueen paras pistemies on Matias Träskbäck tehoin 5+5 Nicolas Tuiskun säestäessä kahdeksalla maalillaan. Oman mausteensa otteluun tuo vaasalaistunut ykkösmaalivahti Teemu Kulmala, joka on AU:n kasvatti. Teemu oli mukana alusta asti AU:n nousussa Kakkosen tasolle ollen merkittävä pala joukkueen historiaa. Viimeksi Teemu pelasi Urheilijoissa keväällä 2017.

 

Vaasalaisten kotikenttä Hansakampus on huhupuheiden mukaan postimerkin kokoinen. Toivotaan ja uskotaan, etteivät vaasalaiset saa Purppuralohikäärmeitä vastaan tästä juurikaan etua, sillä vanha kotikenttä Alastarohalli oli niin ikään pieni ja siellä on kovempiakin porukoita kaatunut. Vaikeuksissa tällä kaudella ovat kuitenkin kaikki vaasalaisten vieraat olleet.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet