Alastaron Urheilijat

Alastaron Urheilijat on järjestänyt virkeää urheilutoimintaa jo vuodesta 1946. Futsalin pariin seura löysi 2000-luvun alussa, jolloin lukuisat juniorijoukkueet jalkapallon puolelta ottivat talviharjoittelumuodokseen futsalin.

 

Kaudella 2012-2013 seuran pitkäjänteinen työ lajin parissa tuotti piirimestaruudet Turun piirissä sekä A- että B-junioreissa. Samalla kaudella AU pisti pystyyn ensimmäistä kertaa myös miesten edustusjoukkueen, joka nousi välittömästi Vitosesta Neloseen. Kyseisen joukkueen runkopelaajiin kuului moni juniorijoukkueiden piirimestari.

 

Pitkälti omien kasvattiensa voimin pelannut edustusjoukkue nousi kolmena vuotena peräkkäin sarjaporrasta ylemmäksi. Kakkosessa AU pelasi syksystä 2015 lähtien neljä kautta ennen kuin nousi kaudeksi 2019-2020 Ykköseen. Ykkösessä AU viihtyi vain kaksi vuotta, kun se nousi liigakarsintojen kautta Futsal-Liigaan keväällä 2021. Lempinimeä Purppuralohikäärmeet kantava AU:n edustusjoukkue tarvitsi täten vain yhdeksän kautta siihen, että nousi maan korkeimmalle sarjatasolle perustamisensa jälkeen. Debyyttikausi Liigassa on juhlakausi, sillä sesonki on edustusjoukkueen kymmenes.

 

AU on tottunut menestymään sarjapelien lisäksi vuosien saatossa myös Suomen Cupissa. Matkan varrella ovat kaatuneet ikimuistoisesti muun muassa liigajoukkueet KaDy ja SoVo, kun Alastaro oli vielä itse alasarjajoukkue. Kaudella 2018-2019 AU pelasi Suomen Cupin pikkufinaalissa, jossa parhaiten menestyneet alasarjajoukkueet kohtasivat.

 

Alastarolaisten menestys futsalissa on perustunut vuosia yhteisölliseen joukkuehenkeen, yksilöiden taitotasoon sekä aina luotettavaan maalivahtipeliin.

 

AU toivottaa kaikki vauhdikkaan, tunnepitoisen ja paikallisen urheilun ystävät seuraamaan edustusjoukkueen matkaa Futsal-Liigassa kaudella 2021-2022!

  • AU edustusjoukkue Ykkösessä kaudella 2019-2020!

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet