Futsal-liiga

13.11.2022

Vieska Futsal - AU klo 17.00

Pelipaikka: Taanilan koulu
Liput:
Lopputulos: 5-1

Ennakko

AU isänpäivänä pistejahtiin Ylivieskaan

Maajoukkuetauko on ohitse ja Alastaron Urheilijoiden osalta Futsal-Liiga jatkuu tulevana viikonloppuna yhden ottelun voimin. AU matkaa sunnuntaina Vieska Futsalin vieraaksi Ylivieskaan.

 

Viime kaudella Alastaro hävisi kummankin keskinäisen ottelun, mutta molemmissa peleissä saatiin hyvä vääntö aikaiseksi. Tällä kaudella Purppuralohikäärmeet ei tyydy hyviin vääntöihin, vaan pisteitä lähdetään voittamaan. Alla on maukas derbyvoitto, joka varmasti helpotti alkukauden pienoista tuskailua, sillä haluttuja tuloksia ei ollut saatu, vaikka pelissä on näkynyt monia hyviä elementtejä. Etenkin laajat onnistumiset hyökkäyspäässä ruokkivat varmasti itseluottamusta.

 

Vieskan alkukausi on ollut myös kaksijakoinen. Se hävisi kaksi ensimmäistä peliään Torniolle ja Kemille, mutta kuittasi tappiot komeilla vierasvoitoilla GFT:stä ja SoVosta. Joukkue on tykittänyt neljään otteluun peräti 20 maalia. Vieskan nälkäisin pisterohmu on ollut Aleksi Kylmälä tehoilla 5+3. Lähtökohtaisesti joukkueen kovimmat tekijät lienevät kuitenkin uusina kavereina Venezuelan maajoukkuemiehet Henry Gutierrez ja Nelson Bello.

 

Sunnuntain kotijoukkue on paperilla vahva, mutta kyllä ryhmä on myös menettänyt muutaman runkopelaajan. Konkari Juho Alasuutari siirtyi syksyn aikana penkin taakse jätettyään pelikentät viime kauden päätteeksi. Niin ikään yli kymmenen liigakautta tahkonnut Henri Heikkilä päätti komean uransa. Jaakko Alasuutari siirtyi puolestaan Puolan pääsarjaan, joten ei ole ihme, että tällaista kolmikkoa on lähdetty paikkaamaan ulkomaalaisvahvistuksilla. Juho Alasuutari nousi päävalmentajaksi Igor Bochkovin tilalle, joka purki sopimuksensa alkukauden aikana "yhteisymmärryksessä" Vieskan kanssa.

 

Maajoukkuelegenda Jarmo Junno kuuluu edelleen Vieskan rosteriin, mutta hänen kautensa on toistaiseksi jäänyt avaamatta loukkaantumisen vuoksi. Miehen tämän viikonlopun pelikunnosta ei ole tippunut tietoa alastarolaisten korviin, jos sillä on niikseen merkitystä.

 

Alastaron omasta kööristä on varmuudella sivussa Juuso Loponen ja Rei Hoda. Viime ottelussa polvensa epäonnisesti loukannut Rei on sivussa joitakin viikkoja. Edessä on kuntoutusta, mutta sentään leikkaushommilta vältyttiin. Todennäköisesti myös viininpunaisten isukkiosasto jätetään vajaan 20 tunnin pelireissulta kotiin juhlimaan merkkipäiväänsä.

 

Sunnuntain ottelu alkaa Ylivieskassa klo 17:00. (Huomaathan, että pelipäivä on vaihtunut alkuperäisestä lauantaista päivällä eteenpäin.)

 

Ottelun näkee Ruudusta selostettuna. Eiköhän mediatiimi taio sunnuntaina matkalta myös videoennakon pelaajahaastatteluineen.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet