Futsal-liiga

14.01.2023

TPK - AU klo 13.15

Pelipaikka: Samppalinnan palloiluhalli
Liput:
Lopputulos: 2-3

Ennakko

Lauantaina Turku vastaan Alastaro

Alastaron Urheilijat kohtaa lauantaina päävihollisensa, kun se marssii Samppalinnaan Turun Pallokerhon vieraaksi. Luvassa on vähemmän yllättäen iso ottelu. TPK on tällä hetkellä sarjataulukossa AU:ta pari pinnaa edellä, joten suoraa kolmen pisteen voittoa on syytä lähteä hakemaan.

 

Jo tässä kohtaa kautta voidaan julistaa, että kaikki jäljellä olevat 10 runkosarjaottelua ovat isoja otteluita. AU lähtee niissä taistelemaan sarjapaikastaan, sillä kaksi peräkkäistä tappiota Mad Maxille päästi pudotuspeliviivan karkuun Alastaron hyppysistä. Nyt hilataan joukkuetta peli ja piste kerrallaan kuiville, joten asenteesta ei jää lauantain taistelu ainakaan kiinni. Toisaalta kyseessä on derby, joten aivan sama mikä on tilanne sarjataulukossa, TPK:ta vastaan kelpaa aina vain voitto. Kerrotaan silti taulukon tilanne: TPK on sijalla kymmenen ja AU liigakarsijan sijalla 11. Suoran putoajan paikkaa miehittää tällä hetkellä FC Kiisto.

 

Voittoja on keskinäisissä otteluissa tullut mukavasti parilla edellisellä kerralla. Syyskierroksella AU nousi surkean ensimmäisen jakson jälkeen lopulta jatkoaikavoittoon maalilukemin 5-4. Tuolloin jatkoajan sankariksi nousi Teemu Virtanen alakulmalaukauksellaan.

 

Siinä missä AU aloitti vuotensa 2023 tappiolla Valkeakoskella, niin TPK kävi häviämässä vielä kauempana ja kahdesti. Kerho kärsi tappiot sekä FC Kemin että ToPV:n vieraana. Lienee sanomattakin selvää, että myös naapurileirissä ollaan nälkäisiä.

 

Varakapteeni Jani Luoma kertoo omat pohdintonsa huippuottelun alla.

 

Mistä lähtökohdista AU hyökkää TPK:n kimppuun?

- Jännittävät asetelmat sarjataulukossa antavat molemmille paineita. Jatketaan siitä mihin torstain treeneissä jäätiin niin hyvä tulee.

 

Ilari Mettälä puuttuu pelikiellon vuoksi kokoonpanosta, tuoko tämä sinulle lisäodotuksia omaa pelisuoritustasi kohtaan?

- Kyllä se tuo omalla tavallaan isommat odotukset omaa pelaamista kohtaan ja maaleja pitäisi sylkeä.

 

Derbyt ovat olleet pitkälti maalin pelejä viime vuosina, onko tämä myös oletusarvo lauantain kohtaamiseen?

- Tiukka pelistä ainakin tulee eikä kumpikaan joukkueista halua antaa periksi. Jos jompikumpi saa ketsuppipullon auki, niin saa varmasti toinenkin joukkue.

 

Millä keinoin tällaisesta isosta ottelusta pystyy pelin tiimellyksessä myös nauttimaan paineiden keskellä?

- Nautintoa saa tietysti onnistumisista, koska näin tärkeässä pelissä ne merkkaavat vieläkin enemmän.

 

Viime derbyssä juhlimme voittoa. Miltä tuon ottelun ja näkemiesi muiden otteluiden perusteella näyttää tämän kauden TPK?

- TPK on yllätysvalmis joukkue ja heidän erikoistilanteet sekä liivipelaaminen ovat vaarallisia aseita, Suomen kovin kikkailija päättää.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet