Futsal-liiga

15.10.2022

AU - KaDy klo 13.00

Pelipaikka: Loimaan liikuntahalli
Liput: 10 € / 5 €
Lopputulos: 0-3

Ennakko

Alastaro haastaa hallitsevan mestarin

Futsal-Liiga jatkuu yhden väliviikonlopun jälkeen napakalla otteella. Alastaron Urheilijoiden osalta tämä tarkoittaa sitä, että joukkue saa lauantaina Loimaalla vastaansa hallitsevan mestarin, kun Kampuksen Dynamo saapuu Jyväskylästä vierailulle.

 

Haaste on kovimmasta päästä, sillä KaDy on vienyt edelliset neljä mestaruutta nimiinsä. Joukkueesta löytyy monta Suomen maajoukkuepelaajaa. Esimerkiksi Juppis Savolainen, Mikko Kytölä ja Lassi Lintula olivat vielä maajoukkueen matkassa alkuviikosta, kun Suomi avasi MM-karsinnat Romaniaa vastaan.

 

KaDy on avannut kautensa kahdella voitolla. Sarja-avauksessa he hakkasivat myös päätään FC Kiiston kilpikonnapuolustukseen ja voittivat sarjanousijan vain maalin verran lukemin 2-1. Toisessa ottelussa joukkue sai hanat kunnolla auki, kun Jyväskylän derbyssä he kaatoivat Riemun lukemin 10-13. Samalla nähtiin, että myös punamustille pystyy iskemään maaleja enemmän kuin yhden tai kaksi.

 

Viime kaudella KaDy oli vielä liian kova pala Alastarolle. Keskinäiset kohtaamiset Dynamo vei maalein 7-1 ja 0-9. Tästä lähdetään parantamaan ja haastamaan mestarijoukkuetta kunnolla. Vaikka KaDyn nippu on laadukas, niin se on kapea. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että brassivahvistukset Bob ja Newton Jr. pääsevät häärimään Purppuralohikäärmeiden puolustuksen kiusana reilusti yli puolen tunnin peliajoilla. Newton siirtyi takaisin KaDyyn täksi kaudeksi Torniosta. Bob oli AU:n riesana jo viime kaudella ja teki kahdessa ottelussa seitsemän maalia verkkoomme. Hän on joukkueen terävin syömähammas, jota ei voi jättää hetkeksikään vartioimatta.

 

AU-kapteeni Tuomas Happonen antoi omat ennakkokommenttinsa.

 

Minkälaista Kady-matsia odotat?

- Haastava matsi tulossa, kun Suomen kärkijoukkue vastassa. Jokaisen täytyy antaa kaikkensa kentällä, jos jonkun pisteen meinaa pelistä saada. Odotan, että saataisiin yleisöä paikalle, jotta voidaan huudattaa katsomoa maaleilla, Tuomas toivoo.

 

Viime kaudella tarjolla oli vain selkäsaunaa. Uskotko, että pystymme parantamaan noista otteluista?

- Uskon. Ollaan vuoden kokeneempia liigassa ja KaDyn pelaajamäärä on tosi kapea, joten näen, että siinä voisi olla meidän iskun paikka, kun saamme täyden kokoonpanon itse otteluun. Pystymme pelaamaan vaikka kolmella kentällisellä koko pelin halutessamme. Kuitenkaan KaDyn vähäistä pelaajamateriaalia ei pidä väheksyä. Se on sarjan laadukkain, joten tähän sopii sanonta "laatu korvaa määrän."

 

Miltä KaDy on näyttänyt kahdessa ensimmäisessä pelissään?

- Omituisia pelejä pelannut. Voi siis odottaa mitä vaan lauantaina.

 

Keneltä joukkuekaverilta odotat kovaa esitystä lauantain päiväottelussa?

- Jotenkin semmonen tunne, että Otto Rouhiainen voisi olla pelipäällä, kapteeni päättää.

 

Ottelu alkaa lauantaina klo 13:00. Ovet avataan yleisölle klo 12:15

 

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet