Futsal-liiga

25.09.2021

KaDy - AU klo 16.00

Pelipaikka: Lintharju LH
Liput:
Lopputulos: 7-1

Ennakko

Alastaro matkaa hallitsevan Suomen mestarin vieraaksi

 

Alastaron Urheilijoilla on lauantaina edessään mielenkiintoinen kamppailu, kun joukkue suuntaa Kampuksen Dynamon vieraaksi. Haaste on kovimmasta päästä sillä, KaDy on hallitseva Suomen mestari.

 

KaDysta voi puhua dynastiana, sillä joukkue on vienyt mestaruuden peräti kolme kautta putkeen. Vaikka kyseinen jengi huuhtoi kultaa taas keväällä, niin on rosteria vahvistettu entisestään. Maajoukkueesta tutut Sergei Korsunov ja Juppis Savolainen ovat jyväskyläläisten piin kovat vahvistukset. Savolainen on Suomen futsalmaajoukkueen kiistaton ykkösvahti ja myös Korsunov kuuluu maajoukkueen runkopelaajiin.

 

Lokakuun alun maajoukkueen leiriryhmästä löytyy edellä mainittujen nimien lisäksi viisi muuta KaDyn pelaajaa; Niila-Ville Laitinen (kakkosmaalivahti), Jere Intala, Lassi Lintula, Jukka Kytölä ja Mikko Kytölä. Kaksi jälkimmäisinä mainittua ovat punamustien seuralegendoja, jotka ovat pelanneet myös ulkomailla ammattilaisina.

 

Paperilla haaste vaikuttaa melkoiselta, mutta onneksi ottelut alkavat tilanteesta 0-0, ja ihmeitä on ennenkin nähty. AU on nimittäin kerran jopa voittanut vuosia sitten KaDyn, kun Futsal Cupin ottelu päättyi Alastaro-hallissa viininpunaisten 5-4 -voittoon joulukuussa 2015. Tuo ottelu kuuluu AU:n seurahistorian ehdottomiin klassikoihin. AU oli itse tuolloin vielä alasarjajoukkue ja KaDy oli jo tuohon aikaan aivan Suomen eliittiä. Kerrottakoon, että AU:n maaleista vastasivat Ilari Mettälä (3) ja Tuomas Happonen (2).

 

Siirretään puheet kuitenkin tälle vuosikymmenelle. Kummallakin joukkueista on takana tämän kauden Futsal-Liigaa ottelun verran. KaDy avasi kauden voitokkaasti kotihallissaan, kun Someron Voima kaatui maalein 6-3. Punamustien tehomies kyseisessä ottelussa oli joukkueen brasilialaisvahvistus Bob, joka rohmusi tehot 3+2. Hän on taitotasoltaan sellainen pelaaja, joka pystyy tekemään tuhoja yksinäänkin, joskin KaDyn ehdottomia vahvuuksia on kollektiivisuus ja se, että pelaajat tuntevat toistensa liikkeet niin hyvin.

 

Samaa osaamista löytyy toki myös Alastarolta, joten kumartelemaan ei todellakaan lähdetä. Sarja-avauksessa tullut TPK-tappio on unohdettu aikaa sitten ja joukkue lähtee rennoin mielin haastamaan lajin huippuja. KaDy isännöi ottelun poikkeuksellisesti Suonenjoella pränikässä Lintharjun liikuntakeskuksessa.

 

AU:n runkopelaajiin kuuluva Riku Tamminen odottaa lauantain kohtaamista vesi kielellä.

 

- Kiva taas pelata parin viikon tauon jälkeen, treenattu on kovaa eli ollaan valmiita. KaDy toimii hyvänä mittarina meille. Totta kai voittamaan lähdetään, oli vastassa mikä joukkue tahansa.

 

Purppuralohikäärmeiden pitää parantaa viime ottelusta selvästi, kun vastassa on huomattavasti kovempi joukkue.

 

- Kokonaisuudessaan meiän pitää olla paljon terävämpiä kuin ekassa pelissä, ja ratkasuihin tarvitaan laatua, etenkin viimestelyyn, Tamminen aprikoi.

 

Vaikka AU joutuu kovaan paikkaan, niin ylimääräistä stressiä siitä on turha ottaa.

 

- Altavastaajan rooli on aina sopinut meille, pelin aikaiset roolit ovat asia erikseen. Meidän jengiläiset ei kauheasti jaksa turhia paineita peleistä ottaa, enemmän stressiä tuntuu aiheuttavan esim. reality ohjelmien tämän hetkinen liian suuri tarjonta, ja se miten kaikki kerkeää katsomaan, Tamminen heittää pilke silmäkulmassa.

 

KaDyn ja AU:n välisen ottelun näet Ruutu +:n välityksellä.

 

Voit tilata alennushintaisen Ruutu-koodin Jesse Happoselta seuraavin ohjein:

1. Laita sähköpostia Jesselle (jjhapponen@gmail.com) ja kerro kuinka monta koodia ostat.

2. Saat vastauksena sähköpostitse maksutiedot.

3. Maksukuittia vastaan saat koodin sähköpostiin saman päivän aikana.

 

Yksi koodi sisältää kolmen kuukauden katseluoikeuden Ruutuun. Saat AU:n kautta koodin hintaan 20e (normaalisti 29,70e). Ostamalla koodin / koodeja, tuet AU:n edustusjoukkuetta suoraan taloudellisesti.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet