Futsal-liiga

12.02.2022

AU - KaDy klo 17.00

Pelipaikka: Loimaan liikuntahalli
Liput:
Lopputulos: 0-9

Ennakko

Alastaro saa vieraita Suomen huipulta

Alastaron Urheilijat isännöi lauantaina jyväskyläläistä Kampuksen Dynamoa, joka on hallitseva Suomen mestari. Haaste on kova, sillä syyskierroksella AU sai KaDy:lta opetuksen futsalin saloista, kun syyskuinen taisto päättyi vieraskentällä 7-1 -tappioon.

 

KaDyn riveissä pelaa peräti viisi kaveria, jotka olivat mukana viime viikolla päättyneiden EM-kisojen Suomen kisajoukkueessa (Juha-Matti Savolainen, Jukka Kytölä, Lassi Lintula, Sergei Korsunov ja varamiehenä Hollannissa ollut Jere Intala).

 

Muutaman viikon maajoukkuetauon aikana AU:n harjoituksia sotki paljon sairastelut ja karanteenit, joten valmistautuminen KaDy-peliin on ollut kaikkea muuta kuin optimaalista. Torstaina viimeistelytreeneissä väkeä kuitenkin oli paikalla jo järkevän kokoonpanon verran, ja maan kärkijoukkuetta lähdetään haastamaan ainakin innokkain miettein.

 

Yksi pelaaja, joka on pysynyt terveenä kuin tervehdys, on kakkoskentällisen rouhijan roolin tällä kaudella itselleen rouhinut Otto Rouhiainen. Hän kertoo niksinsä, millä sairaudet on vältetty.

 

- Siihen on kaksi pääsyytä. Terveellinen ruokavalio ja raitis ulkoilma, pilkiltä matkapuhelimitse tavoitettu Rouhiainen puntaroi.

 

Vauhtikoneen mielessä on vielä hyvin kauden ensimmäinen KaDy-kohtaaminen.

 

- Oltiin osittain aika purjeissa. Meiltä puuttui rohkeus ja sellaista ensimmäisten liigapelien ujostelua oli havaittavissa.

 

Nyt tilanne on muuttunut. Siitä olkoon todisteena neljä voittoa viimeisestä kuudesta liigapelistä.

 

- Meillä on paljon enemmän pelirohekutta, ja peli on lähtenyt luistamaan. Kaikilta on sellainen ujostelu loppunut. KaDy ei ole missään nimessä meidän Voitettavien pelien -listalla ensimmäisenä, mutta lähdetään tietysti haastamaan ja siinä suhteessa ei ole mitään paineita. Voimme lyödä vähän isompaakin panosta, mihin ei ole normaalisti aina varaa. Sitten näemme, mihin se riittää, Rouhiainen toteaa.

 

Hän kertoo katsoneensa maajoukkuetauon aikana futsalin EM-kisoja aktiivisesti.

 

- Kaikki Suomen pelit ja myös muitakin pelejä. KaDyn pelaajista pisti silmään eniten Jukka Kytölä. Kyllä hän on kokenut pelaaja, joka tietää, mitä siellä kentällä pitää tehdä. Hän loi hyvää henkeä Suomen joukkueeseen, ja tekee sitä samaa varmasti myös KaDylle.

 

Otto kuuluu joukkueenjohtaja Jesse Happosen ja liukutaklaaja Aleksi Pekosen ohella urheilutietäjien sisäpiiriin. Häneltä kehtaa täten kysyä ennustuksia olympialaisissa viikonloppuna kisailtavien viestihiihtojen lopputulemaan Suomen näkövinkkelistä.

 

- Naiset voittaa kultaa ja miehet ottaa ronssia, numero 21 ennustaa.

 

Lauantain KaDy-ottelu potkaistaan käyntiin klo 17.00. Ovet aukaistaan yleisölle 16.15.

 

Koronatilanne mielessä pitäen; muistathan käyttää maskia, pitää turvavälejä ja huolehtia yskimis- ja käsihygieniasta.

 

Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruutu+ -palvelusta Juho Torpon selostamana ja erään sivussa olevan AU-pelaajan kommentoimana.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet