Futsal-Liigakarsinta

10.04.2022

AU - AS Moon klo 13

Pelipaikka: Loimaan liikuntahalli
Liput:
Lopputulos: 4-9

Ennakko

Liigakarsinnat käyntiin sunnuntaina

Alastaron Urheilijoiden kausi jatkuu vielä kahden tai kolmen ottelun verran liigakarsinnoissa, jossa vastaan asettuu raahelainen AS Moon. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran sunnuntaina Loimaan liikuntahallilla klo 13.00 alkavassa ottelussa.

 

Tällä kaudella liigakarsinnat palaavat yhden poikkeuskauden jälkeen normaaliin muotoonsa, jossa liigapaikasta taistelee vain kaksi joukkuetta; liigassa sijalle 11. ja ykkösessä sijalle 2. sijoittuneet joukkueet. Paikan kirkkaissa valoissa saa kahdella voitolla.

 

Henkinen lähtötilanne on karsinnoissa usein se, että divarista peleihin tuleva joukkue on liikenteessä vähemmillä paineilla, koska heillä on niin sanotusti vain voitettavaa. Tämä antaa tietysti pienoista etua raahelaisjoukkueelle, mutta AU:lla on omat etunsa. Pelaajilla on tuoreessa muistissa karsintojen tuomat paineet ja on helppo sanoa, että tässä on pelattu jo viimeiset neljä kuukautta selkä seinää vasten liigan kiivaassa putoamistaistelussa. Moonille liigakarsinnat ovat seurahistoriansa ensimmäiset.

 

Etenkin viime viikonlopun taisteluvoitto SoVo:a vastaan nostatti AU:n itseluottamusta ja joukkuehenkeä. Myös Moon pelasi voitokkaan kenraalin, kun se päihitti Vaasassa FC Kiiston.

 

Raahelaisilla on vahva kausi takana, kun joukkue voitti Futsal-Ykkösen 22 ottelustaan 17. Se on vastaava suoritus, johon AU pystyi viime kaudella. Toki viime vuonna liigasta pudonneet Ilves, HIFK, PP-70 ja PJK olivat tällä kaudella järjestäen pettymyksiä, joten ykkönen ei ollut niin tasokas sarja, mitä etukäteen moni kuvitteli.

 

AU ja Moon ovat kohdanneet toisensa neljästi. Jokaisessa ottelussa maaliverkot ovat venyneet vähintään kahdeksan kertaa. Viime kauden keskinäiset kohtaamiset päättyivät kummankin tiimin kotivoittoon. AU mässäili Moonin Hirvihovissa kumoon maalein 8-6 ja hävisi Raahessa 6-5.

Liigakarsinta on kahden vaaditun voiton myötä varsin reilu järjestelmä. Tämä takaa sen, että yksi tuuripomppu ei sarjapaikkaa voi ratkaista, vaan oikeasti parempi joukkue nappaa paikan Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Alastaro on valmis vastaamaan huutoon, jotta ennen kauden alkua asetettu tavoite - liigapaikan uusiminen - toteutuu.

 

Varakapteeni Jani Luoma jättää puheet ennen H-hetkeä vähäisiksi, sillä nyt on tekojen aika.

 

- Moon on yllätysvalmis. Aina ollut tiukka vääntö heitä vastaan. Pitää olla hereillä. Me ollaan yleensä oltu kovia tiukassa paikassa ja lähden luottavaisin mielin karsintaan, liigapeleissä joukkueen sisäisen pistepörssin nimiinsä vienyt Luoma toteaa.

 

Myös liigakarsintojen ottelut näkyvät Ruudusta. Toki nämä ovat niitä pelejä, joihin ehdottomasti kuuluu tulla kannustamaan paikan päälle. Kausikorttilaisilla otteluun vapaa pääsy ja muille liput 8/5€.

 

Aikataulu:

Sunnuntai 10.4. klo 13.00 AU - AS Moon

Lauantai 16.4. klo 15.00 AS Moon - AU

Tarvittaessa

Sunnuntai 24.4. klo 13.00 AU - AS Moon

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet