Liigakarsinnat pähkinänkuoressa

Liigakarsintojen pelipäivät ovat kaikki nyt selvillä.

Tässä Alastaron Urheilijoiden pelipäivät:

Perjantai 02.04.2021 klo 15.00 TPK - AU, Samppalinna

Sunnuntai 11.04.2021 klo 15.00 AU - PJK, Loimaan liikuntahalli

Lauantai 24.04.2021 klo 15.00 Ilves FS - AU, Kauppi Sports Center

 

AU:n vastustajat liigakarsinnoissa ovat Ykkösen voittajajoukkue TPK sekä liigajoukkueet PJK ja Ilves FS. Karsintalohkossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen, minkä jälkeen kaksi parhaiten näissä peleissä menestynyttä joukkuetta saavat paikan Liigaan kaudelle 2021-2022. Lohkossa kolmanneksi ja neljänneksi jääneet joukkueet pelaavat ensi kaudella luonnollisesti Ykkösessä.

 

Alastaro on ainoa joukkue karsinnoissa, jolla ei ole kokemusta Liigasta. Ilves on joukkion selvästi meritoitunein seura. He ovat pelanneet koko vuosituhannen Liigassa, jonka aikana SM-mitaleita on kertynyt hurjat 15 kappaletta. Näistä peräti kahdeksan on SM-kultia. Viimeisin mitali (pronssi) on vuodelta 2018. Sen jälkeen seurassa on kuitenkin tapahtunut jotain ja heillä on ollut selvästi vaikeampaa. Viime kaudella joukkue oli vaarassa tippua Ykköseen, mutta korona keskeytti Liigan heidän kannaltaan otolliseen aikaan.

 

AU ei ole koskaan pelannut Ilveksen edustusjoukkuetta vastaan. Karsinnan kaksi muuta joukkuetta ovatkin Purppuralohikäärmeille huomattavasti tutumpia. TPK ei varmasti sen suurempia esittelyjä kaipaa. AU on kohdannut turkulaiset viimeisen kahden kauden aikana neljästi. Kumpikin joukkue on saanut näistä otteluista kaksi voittoa. Otteluista voittajana on poistunut aina kotijoukkue, joten tätä taikaa lähdetään pitkäperjantaina murtamaan.

 

Toki vuosien saatossa AU ja TPK ovat iskeneet useamminkin yhteen, mutta kumpikin joukkue on muuttunut aika paljon niistä kohtaamisista.

 

PJK nousi viime kauden päätteeksi Liigaan, joten AU kohtasi heidät viime kaudella Ykkösessä kahdesti. Tuloksina oli syyskierroksella viininpunaisten vierasvoitto maalein 5-6 ja kevätkierroksella PJK haki Loimaalta pisteet tylyin 0-8-lukemin. Vuonna 2015 joukkueet kohtasivat AU:lle ikimuistoisessa Suomen Cupissa. Tuolloin Purppurat päihitti Pirkkalan poppoon Alastarohallissa jatkoajalla.

 

AU:n pelaajavalmentaja Sami Happonen on toiveikas karsintapelien suhteen, vaikka valmistautuminen kauden isoimpiin peleihin ei ole sujunut optimaalisesti. Viime viikkoina joukkueessa on ollut pieniä vammoja ja pelaajistoa on ollut kipeänä. Koronalta on onneksi kuitenkin vältytty ja viimeiset kaksi harjoituskertaa on päästy treenaamaan laadukkaasti lähes koko rosterin voimin.

 

- Otteluohjelma ei ole ollut otollinen liigakarsintoja ajatellen. Meillä on ollut vain yksi peli viimeisen kolmen viikon aikana. Liigan puolelta tulee kuitenkin ihan sopivat ja voitettavissa olevat vastustajat. Ilveksen olisin ennakoinutkin olevan liigakarsinnassa, jos ennen kauden alkua olisi tätä kysytty. PJK:n me viime kaudella onnistuimme kertaalleen voittamaan, ja meno ei ole ollut heillä viime aikoina kovin hyvä Liigan puolella. Melkein pidän jopa TPK:ta kovimpana vastuksena karsinnoissa, mutta hekin ovat todistetusti voitettavissa. Se edellyttää kuitenkin paljon parempaa pelaamista kuin reilu kuukausi sitten heitä vastaan, Happonen aprikoi.

 

Karsintalohkon otteluissa ei ole jatkoaika käytössä, vaan ottelut päättyvät tasapeliin, mikäli tilanne on näin loppusummerin soidessa. Tasapelistä saa sarjataulukkoon yhden pisteen ja voitosta kolme pistettä.

 

Lohkon kolmannen (viimeisen) kierroksen molemmat ottelut pelataan samaan aikaan, mikä on tasapuolisuuden vuoksi oleellinen juttu. Logistisesti karsintalohko on varmasti kaikille joukkueille lottovoitto. Etäisyydet vieraspelireissuihin ovat todella inhimilliset.

 

Karsintojen avausottelussa Alastaro kohtaa TPK:n Turussa pitkäperjantaina klo 15.00. Pelistä tulee suora selostettu lähetys Turun Sanomien ja Loimaan Lehden verkkosivujen kautta. Alkustudio alkaa puoli tuntia ottelua aiemmin. AU:ta kyseisessä studiossa edustaa Juho Nurmi, jonka kausi päättyi ennen aikojaan polvivammaan.

 

AU:n kotiottelusta PJK:ta vastaan tehdään ottelulähetys samalla konseptilla. Tuolloin selostuskopissa on  rauhallisen samettista selostusääntä tuottava Juho Torpo, joka on Alastaron kotiotteluista varmasti monelle tuttu kaveri. PJK-ottelun studiovieraat ovat vielä avoinna, mutta tämäkin asia selvinnee myös pian, joten seuratkaa somekanaviemme tiedotuksia.
Alastaro toivoo kannattajiltaan etätukea taisteluun liigapaikasta. Se on luvattavissa, että Purppuralohikäärmeet pistää varmasti kaiken likoon ja enää ketään tai mitään ei tarvitse säästellä.

 

Pidetään se lippu korkealla!

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet