Kausiennakko 2020-2021

Alastaron Urheilijat lähtee toiseen kauteensa Futsal Ykkösessä mukavista asetelmista. Viime kaudella pirteästi esiintynyt ryhmä on vuoden verran kokeneempi ja joukkue on pysynyt melko muuttumattomana.

Sakari Hyvätti jättäytyi joukkueesta pois ja hänen pelit toivottavasti jatkuvat AU:n kakkosjoukkueessa. Mikko Mäkelä siirtynee Loimaan Palloseuran riveihin Neloseen. Tulijapuolella joukkueeseen on Liedon kasvatti Otto Rouhiainen, joka siirtyy Purppuralohikäärmeisiin RaiFusta. Otto vakuutti AU-valmennuksen kauden alla harjoitusotteluissa. Valmennuksen suurista linjoista vastaa edelleen Sami Happonen, mutta siviilikiireidensä vuoksi myös pikkuveli Tuomaksella on iso vastuu treeneistä. Myös Kalle Kultanen käy ehtimisensä mukaan meuhkaamassa viininpunaisten harjoituksissa.

 

Harjoituksissa on ollut ihan hyvä meininki. Kukaan viininpunaisista ei ole toistaiseksi koronaan sairastunut, mutta tietysti nyt pienienkin flunssaoireiden takia reenejä on jäänyt yksittäisiltä pelaajilta väliin. Myös jalkapallo on tuonut osansa soppaan. Treenit ovat kuitenkin pyörineet syyskuun alusta saakka. Iso osa myös pelaili AU:n riveissä kesäpalloa, joten ryhmää voi pitää varsin yhtenäisenä. Treenikaudella peruuntui harjoituspeli SoVoa vastaan pelipäivän päällekkäisyyksien ja sairastelujen/ loukkaantumisten takia, mutta kaksi matsia Purppurat saivat alle. U19-liigassa pelaava LoPS YJ antoi hyvän vastuksen ja erityisesti erikoistilanteet aiheuttivat vaikeuksia, mutta toisaalta vastahyökkäykset lähtivät totutun terävästi. Myös virheistä sakotettiin, joten AU vei 8-4. Viikko ennen sarjan alkua AU voitti Lujan 13-6. Ottelussa AU sai hyvää harjoitusta reikäpaitaa vastaan pelaamisesta, kun Luja yritti kaventaa tilannetta. Harjoituskauden perusteella AU on AU, hyvässä ja pahassa.

 

AU solmi kauden alla yhteistyöseurasopimukset LoPSin ja Lujan kanssa. Sopimuksen tarkoituksena on tarjota alueen lahjakkaille nuorille paikka kokeilla rajojaan astetta kovemmissa ympyröissä. Parhaimmassa tapauksessa nuoret osoittavat tason riittävän myös aina Ykkösessä asti. Koronasta huolimatta AU sai jälleen riittävän määrän yhteistyökumppaneita taakseen. Myös fanituotemyynti on vetänyt hyvin, joten kaiken kaikkiaan AU lähtee hyvästä tilanteesta kohentamaan viime kauden sijoitustaan viime kauteen nähden.

 

AU:n kausi alkaa vierasottelulla FC Raumaa vastaan lauantaina 17.10.2020. Palloliiton kausiennakon mukaan joukkueen tavoitteena on nousta liigaan. Vihreäpaidat ovat saaneet vahvistuksia rinkiinsä aina ulkomaita myöten. AU:lla on avausottelussa jonkin verran poissaoloja. Ehkäpä merkittävimpänä ykkösmaalivahti Henri Saarinen. Poissa kokoonpanosta ovat myös Riku Tamminen, Mikke Louhela, Akseli Mäkinen, Mikko Köönikäs ja Saska Saveljeff.

 

Kotiottelut alkavat perjantaina 23.10. klo 19.00 Loimaan liikuntahallilla. Vastassa on tuolloin Turun Pallokerho, jonka riveissä pelaavat loimaalaisille erittäin tutut Hakalan veljekset. Mainittakoon joukkueesta myös Kari-Pekka Koivunen, joka parhaimmillaan on sarjan top-5 pelaajia. Turkulaiset saivat myös mieluisan paluumuuttajan, kun entinen maajoukkuemaalivahti ja monta edellistä kautta SoVossa liigaa pelannut Marko Laaksonen liittyi joukkueen riveihin. Myös TPK:ssa elätellään nousuhaaveita.

 

Muista joukkueista kärkipäähän voinee ennakoida raahelaista AS Moonia sekä Vaasan Kiistoa. Kiistolla on kova kotietu huonossa hallissaan ja joukkue on muutenkin varsin vahva. Viime kauden vastustajista Kiisto oli ainoa, jota vastaan AU:lla ei ollut mitään jakoa.

 

Keskikastista löytynee vahvaa loppukautta viime kaudella pelannut FC OPA ja toinen joukkue Oulusta eli Tervarit. Tervarit pelasi viime kaudella nuorella joukkueellaan virkamiesmäistä oppikirjafutsalia, jolla ei AU:ta vastaan kovin usein tehdä tulosta. Monta avainpelaajaansa menettänyt EBK löytynee niin ikään keskikastista. Joukkueella on farmisopimus liigan GFT:n kanssa, mutta koronakaudella farmien toimiminen voi olla vähän niin ja näin.

 

Nousijajoukkueita ovat IK Myran Kruunupyystä, SC Riverball Joensuusta, VeHU Vehmaisista eli jostain Tampereen läheltä ja KF Kosova Turusta. Näistä joukkueista ainoastaan Kosova on tuttu ja joukkue aiheuttanee kotipeleissään harmaita hiuksia monellekin vastustajalle Alban Feratin johdolla. Puolustuspelaamisen on oltava kuitenkin huomattavasti aiempaa kovemmalla tasolla, sen voinee vanha kiistakumppani AU kokemuksen rintaäänellä todeta. Tällä kaudella kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan ja 9. ja 10. karsivat Kakkosesta karsintapaikan lunastaneita vastaan. Jos nousijat eivät ole saaneet vahvistettua rivejään tekijämiehillä, voinee ison osan nousijoista laskea olevan häntäpäässä. Sen enempää kuitenkaan minkään joukkueen loppusijoitusta ennakoimatta, antaa pelien näyttää!

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet