Ilari Mettälä palaa AU-paitaan

Alastaron Urheilijat on tehnyt todellisen täsmähankinnan Futsal-Liigan kaudelle 2022-2023. Maalitykki Ilari Mettälä palaa nimittäin seuraan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Mettälälle on ehtinyt tapahtua äärimmäisen paljon näiden vuosien aikana. Matkan varrelle on mahtunut muun muassa yli 100 ottelua jalkapallon Veikkausliigaa ja Ykköstä, Tampereen Ilveksen ja Turun Palloseuran paidoissa. Merkkipaaluina yksi Suomen Cupin voitto, ratkaisumaali TPS:n noustessa Veikkausliigaan kaudeksi 2018 ja hurjat 40 tehtyä sarjamaalia siinä sivussa.

 

Se jalkapallosta. Ilari nousi AU:ssa ennen ammattilaisuraansa fanien ja joukkuekavereiden suureksi suosikiksi parketeilla tapahtuneiden sankaritekojensa ansiosta. Hän oli isossa roolissa, kun AU pelasi alasarjajoukkueena uskomattomia esityksiä esimerkiksi Futsal Cupissa. Kylillä puhutaan vieläkin, kuinka Mettälä aikanaan hurjasteli mielipuoliset seitsemän maalia GFT:n verkkoon maajoukkuevahti Antti Koivumäen taakse Cupin puolivälierässä joulukuussa 2015. Tuo ottelu olikin Ilarin viimeisimpiä purppurapaidassa.

 

Tämän jälkeen jäi kaipuu. Ilaria on vuosi toisensa perään yritetty kisutella mukaan edes muutaman pelin ajaksi, kun jalkapallossa on ollut offseason. Kun Ilari on näyttänyt vihreää valoa idealle, niin jalkapallovalmentajalta on tullut punainen valo, kielletty ajosuunta -merkin kera. Toki ihan ymmärrettävästi, kun mies niin korkeilla sarjatasoilla pelasi.

 

Aika paluulle ei ollut oikea ennen tätä kautta. Ilarin ura jalkapalloammattilaisena tuli valitettavasti päätökseensä ennenaikaisesti. Se mahdollisti paluun kuitenkin AU-paitaan, jossa harjoitusmäärät eivät ole samalla tasolla futisammattilaisten kanssa, koska pelaajat eivät tässä seurassa saa palkkaa vielä.

 

AU-kapteeni Tuomas Happonen teki kesällä varovaiset tiedustelut, ja Ilarin vastaus oli "Mukana!" Tämä sai Happosten futsalmafian pyöreässä pöydässä jokaisen veljeksen hymyn korviin. Tuomas odottaa jo innolla, että pääsee jakamaan pelikentän liigassa numerolla 77 pelaavan "Ilun" kanssa.

 

- Ihan huikeeta pelata taas Ilun kanssa. Ei oo kuin hyviä muistoja kaverista niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Oon varma, että Ilari tekee näyttävän paluun ja tekee paljon pisteitä AU:lle, Tuomas tunnelmoi.

 

On aika päästää mestari itse ääneen.

 

Miltä tuntuu palata Alastaron Urheilijoihin?

- Huikealta! Oiskohan tässä nyt joku 6 vuotta oltu pois ja onkin jo ollut ikävä AU:n porukkaa ja futsalia, jokseenkin aina hymyissä suin oleva Ilari kertoo.

 

Minkälaisia muistoja sulla on legendaarisessa purppurapaidassa?

- Päällimmäisenä on mielessä juuri ne Suomen/futsal cupin huikeet matsit liigaporukoita vastaan, kun me olinme vielä kolmos/kakkosdivarissa. Kaksi kertaa päihitettiin Alastaron pienessä hallissa liigajengi. Meno oli pyhätössä huikee.

 

Kuinkas paljon touhu on muuttunut sitten viime vuosiesi?

- Meno on nykyään paljon ammattimaisempaa. Minun aikanani laitettiin 4 pelaajaa kentälle ja laitettiin bussi maalin eteen, ja iskettiin vapaasti vastaan. Sillon tehtiin mitä mieli teki, nykyään on 20 eri erikoistilannekuviota. Niissä on vähän vielä muistelemista, mutta hauska nähdä miten juttu on kehittynyt. Tietenkin myös pakko olla kehittynyt, jotta pärjää liigassa, Yläneen Kirin kasvatti toteaa.

 

Mitäs mietteitä Futsal-Liiga herättää sussa?

- Ainakin sellasia, että sarja on paljon kovempi mitä aiemmin olen futsalissa pelannut. Joukkueet on hyvin organisoituja ja joka pelissä saamme pelata parhaamme. Ja koko ajan sarja kehittyy, kun suomifutsal on nousussa.

 

Oletko asettanut mielessäsi jotain tavotteita jengille tai itsellesi?

- Päätavoite on nauttia pelaamisesta. Uskon myös auttavani joukkuetta maalien ja syöttöjen muodossa. Rakastan voittamista, joten tietenkin lähdetään myös menestymään sarjassa. Meillä on siihen myös kaikki edellytykset, syksyllä kahdessa harjoitusottelussa maalin makuun päässyt Mettälä päättää.

 

Tervetuloa takaisin Alastarolle, Ilari!

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet