AU on valmis liigakauteen 2022-2023

Alastaron Urheilijat on valmistautunut huolella historiansa toiseen Futsal-Liigakauteensa. Harjoittelu aloitettiin hyvissä ajoin elokuun ensimmäinen päivä, ja joukkue on ollut kasassa lähes yhtä pitkän tovin.

Elokuussa AU järjesti try out -jakson, jonka myötä joukkue uudistui enemmän kuin koskaan aiemmin. Try outin kautta paikkansa joukkueessa ansaitsivat Azad Ebrahimi, Eemil Nieminen, Aake Alisaari, Eelis Muurinen ja Justus Virta.

 

Heistä kolme viimeksi mainittua siirtyivät Purppuralohikäärmeisiin Loimaan Palloseurasta, jossa he pelasivat viime kaudella LoPS YJ:n kanssa U19- ja U17 -liigoja. Myös Nieminen pelasi kyseisissä karkeloissa, mutta oli yhdistelmäjoukkueessa Lauttakylän Lujan kautta. Ebrahimi puolestaan tuli Alastarolle Kakkosen FC Nations Unitedista. Nuoria pelimiehiä kaikki.

 

Myös maalivahti Joel Salonen ja Ilari Mettälä tulivat sisään joukkueeseen. "Jokke" on saanut liigakokemusta vyölleen Someron Voiman paidassa. Hän aloitti kesällä varusmispalveluksen, joka tuo oman twistinsä nuoren LoPS-kasvatin alkukauteen. Mettälä muistetaan AU-paidasta vuosien takaa ja myöhemmin häntä on voinut nähdä kännykän ruudulta muissa puuhissa.

 

Kaiken kaikkiaan joukkueeseen saatiin hyvä ja haluttu määrä vahvistuksia. Tälle paisumavaralle tuli mahdollisuus, kun viime kauden pelaajista Mäkisen veljekset ja Emdad Palani jäivät sivuun, ja Sami Happonen ja Saska Saveljeff ovat ehkä enemmän varamiehen rooleissa. Sami keskittyy nyt peleissä enemmän koutsaamiseen ja "Kolmen metrin Saskalla" on bisneskoulussa tärkeä vaihe Helsingissä. Muutoin joukkueessa jatkavat täysipäiväisinä tutut konnat.

 

Sami Happonen myhäili liigapelien kynnyksellä hyvin menneen pre-seasonin johdosta.

 

- Try outit ovat yllättäneet positiivisesti. Joka jätkä on ollut varsin vastaanottavainen ja kykenee omaksumaan meidän sovittuja juttuja hyvällä tahdilla. Uudet pelaajat ovat myös laittaneet vanhoja naamoja treenaamaan paremmin.

 

- Jotenkin kumma olo tästä jengistä tällä kaudella. Luottavainen olo, ollaan saatu paljon hyviä treenejä alle ja ihan ok maku jäänyt myös harjoituspeleistä. Mielestäni nyt meillä on hyvä rinki. Kärkipelaajilta odotetaan edelleenkin paljon, mutta nyt meillä on hyvää tasaista massaa enemmän ja luotan ettei pelin taso putoa, vaikka ukkoja vähän vaihdeltaisiinkin, Happonen aprikoi kerrassaan luottavaisena.

 

Eikä siinä vielä kaikki. AU on ottanut yhteistyöseurakseen Euran Pallon, jonka vanhimmat juniorit pelaavat U19-liigassa. Tuonne on pääsy myös viininpunaisten nuorilla hankinnoilla.

 

- AU haluaa taata nuorille pelaajilleen riittävästi peliaikaa ja vastuuroolia kentällä ja tämän vuoksi yhteistyö EuPan kanssa sopii enemmän kuin hyvin. EuPan kyseinen ikäluokka on saanut vuosia erinomaista valmennusta, joten pojat saavat kovia pelikavereita myös junioripeleissä. EuPa pelaa U19-liigaa ja meidän juniori-ikäiset pelaajat pelaavat myös niissä peleissä ja harjoitella on tarkoitus myös EuPan kanssa viikottain, päävalmentaja Happonen kertoo.

 

Kapteenistoon uutta verta

Samin jäädessä enemmän penkin taakse enemmän kuin eteen, oli aika korvata hänet jollain pelaajalla myös kapteenistossa, jossa numero seitsemän oli ensiksi yhdeksän kautta kapteenina ja viimeisimmän kauden varakapteenin roolissa. Valmennusjohto teki keskenään päätöksen, että Aleksi Pekonen on oikea mies astumaan tuohon tärkeään rooliin. Tuomas Happonen jatkaa kapteenina ja Jani Luoma on edelleen toinen varakapteeneista.

 

- Valinta joukkueen varakapteeniksi herättää tietysti todella hyviä fiiliksiä ja ylpeydellä kannan tätä vastuuta. Itselle joukkueen etu on tärkeintä ja innolla odotan, että päästään joukkueen kanssa aloittamaan kausi sunnuntaina. Valinta antaa myös itselle lisää itseluottamusta, kun tietää, että on tehnyt ja teen edelleen asioita oikein, vaikka futsalpelaajana takana oleva ura on vielä melko lyhyt, Pekonen fiilistelee.

 

Kauden aikana kymmenet shortsit liukutaklauksillaan kuluttava Pekonen ennakoi joukkueen ottavan uusia steppejä kohti omaa parastaan.

 

- Odotuksena on, että pelit sujuu paremmin kuin viime kaudella. Viime kaudesta tuli paljon oppia sekä joukkueelle että yksilöille ja harjoituskaudella onkin lähdetty korjaamaan viime kauden virheitä. Näiden myötä uskon, että tällä kaudella pelimme taso on korkeammalla ja pistetili karttuu enemmän ja aiemmin kuin viime kaudella.

 

- Pelillisesti odotan ennen kaikkea sitä, että päästetään vähemmän maaleja, jonka myötä voidaan taistella pisteistä loppuun saakka joka matsissa. Uskoisin myös, että erikoistilannepelaamisessa on tapahtunut kehitystä sekä hyökkäys- että puolustussuunnassa, Peksi summaa.

 

Loposella rehvakas harjoituskausi

AU pelasi pre-seasoninsa aikana kolme harjoituspeliä, kun se kohtasi Turun Pallokerhon, Akaa Futsalin ja Mad Maxin. Turun purppurat kaatoi, mutta kahdesta jälkimmäisestä tuli tappiot. Peleissä ei liikaa tuijotettu kuitenkaan lopputuloksia, kun esimerkiksi viime kauden kolmesta ykköspyssystä vain Tuomas Happonen pelasi treenimatseissa yli puoliajan.

 

Juuso "Jouni" Loponen olikin yhtäkkiä joukkueen tehokunkku, kun kolme treenimatsia tuottivat tehot 4+2. Se oli tuplat siihen nähden, mitä mies teki liigassa koko viime sesonkina. Hän ei ottanut kausiennakon haastattelussa silti järin isosti kantaa mainioon vireeseensä.

 

- Mielestäni pre-season on ollut hyvä koko jengiltä, osallistuminen harjoituksiin ja niiden taso on ollut hyvällä mallilla. Sitä kautta ne tehotkin alkaa sitten tulla sieltä.

 

- Uudet pelaajat ovat tuoneet ehdottomasti lisää tempoa ja kilpailua treeneihin mikä on näkynyt peleissä. Kausi tulee olemaan pitkä, joten isompi runko varmasti auttaa meitä, Loponen haistelee.

 

Liukas laituri sai luvan pohtia, ketä uusista pelaajista kannattaa ottaa ensimmäisenä suurennuslasin alle.

 

- Muilta mitään pois ottamatta, mielestäni Azad on pelannut hyvin ja pääsi tehoillekin. Azadilta löytyy viimeistelyvoimaa ja sähäkkyyttä, pitkän linjan AU-pelaaja puntaroi.

 

Näillä miehillä AU lähtee parantamaan viime kauden sijoitustaan:

1 Petri Niinimäki mv

2 Joel Salonen mv

3 Otto Rouhiainen

4 Mikke Louhela

6 Teemu Virtanen

7 Sami Happonen

9 Saska Saveljeff

10 Tuomas Happonen C

12 Henri Saarinen mv

13 Mikko Köönikäs

14 Aleksi Pekonen A

16 Viljami Järvinen mv

20 Azad Ebrahimi

22 Jani Luoma A

23 Aake Alisaari

24 Juuso Loponen

28 Eelis Muurinen

30 Eemil Nieminen

33 Justus Virta

34 Juho Nurmi

44 Riku Tamminen

77 Ilari Mettälä

 

Kuva: Henrik Siiskonen

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet