AU:lle jäi kirittävää kevätkierrokselle

Alastaron Urheilijoiden syyskausi sujui Futsal-Liigassa tulosten valossa mollivoittoisesti. Peleissä nähtiin paljon hyvää, mutta tulos oli kerta kaikkiaan riittämätön, kun 11 peliä tuottivat vain voitot GFT:stä ja Turun Pallokerhosta.

Syyskierroksen kahdessa viimeisessä pelissä AU kärsi maalin tappiot VehU:lle ja Mad Maxille. Tulokset kirjattiin Tampereella 5-4 ja Loimaalla 1-2. Sarjataulukossa viisi pistettä riittää tällä hetkellä sijaan 11. Asema ei ole hyvä ja pistetahdin on muututtava radikaalisti, jotta unelma pudotuspeleistä muuttuisi konkreettiseksi.

 

Valmennuskaksikko summasi syyskauden.

 

JOUNI:

 

”Kyllähän syyskausi oli koko joukkueelle pettymys. Pettymys siltä osin, että meillä on vähemmän pisteitä kuin pitäisi. Tappiosarake ei ole kivaa katsottavaa. Muutamassa matsissa oltiin kunnolla syönnissä (Akaa, Kemi) Vastapainoksi sitten meillä oli tosi monta tappiomatsia, joista oltaisiin kyllä ansaittu työvoittojakin pisteiden valossa (Tornio, VehU, Mad Max...). Tämä on pienten marginaalien laji, matsin kääntyminen suuntaan tai toiseen on pienestä kiinni. Ja välillä kyllä toivoisi onnettarenkin olevan joskus meidän puolella.

 

Kuitenkin tappioista huolimatta näiden tiukkojen matsien perusteella näen kyllä kevään valoisana AU:lle. Meidän pelilliset otteet ovat parantuneet koko ajan, henki joukkueessa on vastoinkäymisten ja karvaiden tappioiden jäljiltäkin hyvä jne. Lauantain matsi Mad Maxia vastaan oli mielestäni kauden parasta AU:ta. Maalintekoon kun saadaan rentoutta ja onnistumisia sekä inan verran lisää huolellisuutta ja tarkkuutta puolustuspäässä, niin sitä kautta meiltä tullaan näkemään väkevä kevätkausi.

 

Luotan vahvasti siihen, että runkosarjan päätteeksi meillä on vähintään 20 pojoa.”

 

SAMI:

 

”Yksilöitä kun miettii, niin sanoisin, että muutaman pelaajien kohdalla on nähty kehitysharppauksia. Esimerkiksi Rei on alkanut lunastaa potentiaaliaan, peliin on tullut järkeä lisää ja myös työmäärä on kasvussa. Eemiliä on myös monessa ottelussa heitetty syvään päätyyn, kun osittain poissaolojen myötä on päässyt pelaamaan isoja minuutteja. Hyvin herra on kuitenkin haasteeseen vastannut. Vanhemmista konnista Jani on vetänyt tasaisen hyvin. Myös Loposen alkukauteen olen tyytyväinen.

 

Edellä mainittujen lisäksi Aake on jälleen alkanut näyttää niitä otteita, jonka vuoksi häneen suuria odotuksia kohdistuu. Rikulle on myös tullut jo mukava määrä maaleja, joita voisi toki olla tuplat, jos hän osuisi myös niistä kunnon maalipaikoista räkämaalien lisäksi. Yksittäisinä pelionnistumisina nostan kolmelta eri veskalta huippupelit eli Jokken nollapelin GFT:a vastaan, Eelin monsteripelin Maxeja vastaan ja sitten vielä erityismainintana Ville Sepän loistavan stunttauksen TPK:ta vastaan. Olen myös iloinen kaikista uusista hankinnoista, he ovat sopeutuneet hyvin joukkoon.

 

Ja haluan erikseen kiittää tässä kohtaa runsaslukuista yleisöä, katsojakeskiarvo on hyvässä nousussa. Toisaalta tämän ymmärtää, sillä huolimatta huonoista tuloksista, olemme joka kotipelissä taistelleet hienosti ja keväällä kotona pelataan enemmän.”

 

Kuva: Henrik Siiskonen

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet