AU hyökkää kolmanteen liigakauteensa

Alastaron Urheilijoilla on edessään kolmas kausi Futsal-Liigassa. Pelit alkavat syyskuussa ja tavoitteeksi on asetettu eteenpäin menoa totuttuun tyyliin. Sarjasijoituksissa tämä tarkoittaisi sitä, että viininpunaiset taistelisivat itsensä yhdeksän joukkoon, kun debyyttikausi toi sijan 11 ja viime kausi kymppisijan. Kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, mikä olisi tietysti unelma ja varsin komea saavutus nuorelta ryhmältä.

Joukkue on kokenut jonkin verran muutoksia, mutta nopealla laskutoimituksella 85 prosenttia pelaajistosta on tuttuja kuomia. Uusina pelaajina pelaajaryhmään liittyivät maalivahti Eeli Aaltonen sekä kenttäpelaajat Aladin Ljesnjanin ja Juho Marttila. Aaltonen liittyi joukkoon mielenkiintoiseen Euran Pallosta, jossa hänelle kertyi kokemusta P19 liigapeleistä. Ljesjanin ja Marttila ovat Lauttakylän Lujan kasvatteja. Kumpikin heistä on saanut LoPS YJ:ssä aikanaan vastaavia nuorten liigapelejä alleen. Ljesjanin on kuulunut lisäksi nuorten maajoukkueeseen ja saanut tulikasteensa Futsal-liigassa jo vuonna 2020 Mad Maxin paidassa.

 

Uusi kaveri saatiin vahvistamaan myös valmennusryhmää, kun Jouni Virta tuo oman osaamisensa pöytään Sami Happosen tueksi. Virta on todella monelle AU-pelaajalle ennestään tuttu. Hän valmensi muutaman edellisvuoden aikana LoPS YJ:n P17 ja P19 liigajoukkueita. Hän on tuonut niin sanotusti virtaa joukkueen harjoituksiin heti kättelyssä. 

 

Harjoituskausi oli silti todella rikkonainen ja harkkapelit menivät penkin alle. Rehellisesti sanottuna noille peleille ei annettu liikaa painoarvoa, kun kokoonpanot olivat kokeiluineen kaukana siitä tutusta ihanteesta.

 

Virta saa itse kertoa odotuksistaan muutaman sanasen.

 

Jouni, pre-season takana, miten summaisit sen?

 

- Pre-season oli meille paikoittain aika haasteellinen, kun siihen osui vähän enemmän loukkeja ja poissaoloja kuin odotettiin. Toisaalta pienemmälläkin ringillä vedettiin kyllä hyvin treeneissä. Ja hyvällä meiningillä, meillä on erinomainen henki joukkueessa.

 

Missä asioissa pitää parantaa nyt kun tosipelit alkaa?

 

- Kyllä kai aikaisempiin kausiin peilaten maalieroa pitäisi parantaa. Tehtyihin maaleihin lisäystä parin napsun verran ja päästetyistä pois sen saman parin napsun verran. Sitä kautta pistemäärätkin tulevat nousemaan.

 

Mitä odotuksia sinulla on yleisellä tasolla tämän kauden liigaan? Onko jotain profetioita tai ennakkonäkemyksiä? 

 

- AU-profetioita on. AU taistelee tiukasti paikasta pleijareihin, nuoret pelaajat ottavat isoa roolia ja Riku Tamminen painaa vähintään 10 byyriä. Nämä tiedot on tarkistettu uudesta kristallipallostani, Jouni väläyttää.

 

AU:n mediatiimin profetioissa liigassa on kaksi mestarisuosikkia: Akaa Futsal ja FC Kemi. Mitalisuosikkeihin kuuluvat näiden lisäksi Vieska Futsal, paljon muuttunut KaDy sekä rankasti vahvistunut Mad Max. Tämän jälkeen onkin arvoituksellisempaa, kun esimerkiksi kestomenestyjä GFT:n pakka meni uusiksi ja muun muassa SoVo joutuu tulemaan toimeen ilman paria tuttua terävintä tehomiestään. Lähtökohdat ovat todella mielenkiintoiset ja AU ilmoittautuu mukaan sekoittamaan pakkaa.

 

Kauteen pitää kuitenkin lähteä maltilla. Etenkin otteluohjelman muutama ensimmäinen kierros on todella haastava, kun AU avaa pelit kotona Akaata vastaan ja kohtaa lähitulevaisuudessa heti vieraissa kaukopeleissä Tornion, Kemin ja Vieskan. Sarjapaikkaa, pudotuspelipaikkaa tai mestaruutta ei hävitä viiden ensimmäisen kierroksen aikana, se on selvää. AU saa myös vahvistuksia pelaavaan kokoonpanoonsa jahka kesäfutikset päättyvät. Siihen asti varmasti isoimmat teho-odotukset kohdistuvat Tuomas Happoseen ja Jani Luomaan. Aivan kuten edelliset 11 vuotta.

 

AU:n tähän mennessä julkaistu miehistö:

 

1 Petri Niinimäki, Matka-Niinimäki

 

2 Joel Salonen, JuJa Team

 

4 Mikke Louhela, Loimaan Ykkösapteekki

 

10 Tuomas Happonen, Loimaan Seurahuone

 

13 Mikko Köönikäs, Sallila Energia

 

14 Aleksi Pekonen, Farmi Niemelä

 

18 Aladin Ljesnjanin, Karelia Ikkuna

 

22 Jani Luoma, Bar Fredrik

 

23 Aake Alisaari, EVIA Rakennus

 

24 Juuso Loponen, kummihenkilö lääkäri Joni Halkio

 

25 Rei Hoda, Loimaan Laatuauto

 

28 Eelis Muurinen, Vallox

 

29 Juho Marttila, Alastaron Rakennustarvike

 

30 Eemil Nieminen, Loimaan Keilahalli

 

44 Riku Tamminen, Laakee

 

49 Eeli Aaltonen, Säkylän Aaltek

 

Sami Happosen kommenteilla varustettu kausiennakointi löytyy torstain Loimaan lehdestä.

 

Kuva: Henrik Siiskonen

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet