Alastaron Urheilijoiden legendaosasto jatkosopimuksiin

Alastaron Urheilijoiden liigajoukkue on tehnyt jatkosopimukset Tuomas Happosen, Sami Happosen, Mikko Köönikkään ja Jani Luoman kanssa. Kyseinen nelikko on ollut mukana koko AU:n matkan Vitosesta Futsal-Liigaan.

Vaikka T. Happosella ja Luomalla on ikää vasta 25 ja 24 vuotta, niin voidaan heistä käyttää huoletta sanaa seuralegendat. He ovat ne pelaajat, jotka ovat olleet ratkaisevissa rooleissa, kun AU on tiukkoja paikkoja kohdannut. Myös tulosta on tullut, sillä kaksikko on kumpikin pelannut viime kausia yli 40 tehopisteen keskiarvolla. Keväällä päättyneellä nousukaudella tutkapari juhli joukkuemenestyksen lisäksi pistepörssin jaettu voittoa ketjukaveri Mikke Louhelan kanssa. Kaikki kolme iskivät Ykkösen runkosarjassa 47 tehopistettä.

 

T. Happosen ja Luoman pitkäaikainen haave on ollut pelata Futsal-Liigaa AU:n paidassa. Tuohon hetkeen on aikaa enää reilu viikko, joten tunnelma on veijarien keskuudessa odottava.

 

- Valehtelisin, jos väittäisin, ettei jännitäisi, mutta odotukset ovat silti suuret, taiturimainen Luoma toteaa.

 

- Latautuminen on ollut pre-seasonilla suurta ja odotan kauden alkua kuin kuuta nousevaa. Tämä joukkue on kuin perhe jossa ei ns. huonoja kavereita edes ole. Hienointa tästä noususta tekee sen, että on pelannut melkein 20 vuotta seurassa, ja nyt se unelma vihdoin toteutuu, eli saa pelata liigaa AU:n paidassa, Luoma jatkaa.

 

Tuomas Happonen höpötti jo Kakkosen kausilla, että hänen tavoitteensa on nostaa AU liigaan. Sanavalinta "höpötti" johtuu siitä, että joukkueenjohdossa olevat velipojat eivät aina ottaneet pikkuveljensä puheita tosissaan, vaan puheenaihetta vaihdettiin nopeasti.

 

- Uskoin totta kai itse siihen aina ja uskoa vain lisäsi se, että muut pelaajat eivät välttämättä siihen uskoneet, T. Happonen virnuilee.

 

Monipuolinen tehomies pohtii, mikä ollut koetun yhdeksän edustusjoukkueen kauden aikana se makein hetki.

 

- Niitä on monta, mutta pakko tämä joukkueen Liigaan nousu on nostaa tähän ensimmäiseksi, joka on ollut mun unelmana. Seuraavaks ehkä Suomen Cupissa menestyminen alasarjajoukkueena liigajengejä vastaan ja myös Ykköseen nousu. Henkilökohtaisina hetkinä Suomen Cupissa SoVoa vastaan tehdyt 6 maaliani (2018; AU voitti 11-10) ja pistepörssien voitot tietysti, Happonen luettelee.

 

Myös Luoma nautti aikanaan Cupin peleistä. Etenkin voitto Kampuksen Dynamosta tulee mieleen vuosien takaa. AU on KaDyn itsensä mukaan ainoa suomalainen joukkue, mitä vastaan he ovat pelanneet, mutteivat koskaan voittaneet.

 

- Tämän vuoksi se on ehdottomasti yksi kauden odotetuimmista vastustajista, Luoma heittää pilke silmäkulmassa.

 

- Lisäksi heillä on kasassa ihan hirveä nippu, mikä tulee tekemään otteluista vain entistä hienompia, AU-fanien suursuosikki lisää.

 

Tuomas Happonen ottaa roolia myös valmennuksessa

Happosen veljekset ovat vetovastuussa Alastaron ylpeydessä. Sami Happonen on joukkueen päävalmentaja pelaamisen ohessa, Jesse Happonen hallitsee median sekä hallinnolliset asiat ja myös Tuomas osallistuu valmennukselliseen puoleen pelaamisen ohella.

 

- Joo en pelkkänä pelaajana tässä enää muutamaan vuoteen ole ollut. Suomen Urheiluopistossa opiskellessani tulin työharjoitteluun Alastaron Urheilijoille valmennushommiin ja siitä lähtien olen ollut edustuksen valmennuksessa mukana, enimmäkseen treenien vetäjänä ja auttamassa luomaan AU:n pelitaktiikkaa. Mennyt ihan hyvin, kun kaksi sarjanousua on tullut kolmeen vuoteen, Tuomas pohtii.

 

Sami Happonen antaa oman arvionsa joukkueen ensimmäisen liigakauden tavoitteista.

 

- Kunhan karsinnat ja putoaminen vältetään, niin se on ihan ok suoritus. Pleijarit olisi meille jo pieni mestaruus, yhdeksän vuotta joukkueen kapteeninakin toiminut S. Happonen arvioi.

 

Hän kertoo itselle asettamastaan työnjaosta.

 

- Tällä kaudella olen varmasti useammassa pelissä selkeästi ihan koutsina pelkästään, mutta myös pelata aion edelleen, vuonna 1998 Alastaron Urheilijoissa aloittanut Happonen selventää.

 

Samana vuonna AU:ssa aloitti myös muuan Mikko Köönikäs. Palloa voimalla ampuva vasuri on tehnyt edellä mainittujen pelaajien tavoin jokaisella viidellä edellisellä sarjatasolla vähintään maalin. Puuttuvan liigamaalin metsästys alkakoon heti syyskuun 10. päivänä Futsal-Liigan avausottelussa Turun Pallokerhoa vastaan.

 

- Nälkä tehdä maali myös liigassa on kova tai miksi ei vaikka useampikin, mutta sitä ensimmäistä lähdetään hakemaan kovalla luotolla. Jos pitäisi veikata maalin syntytapaa, niin voisi olla kulmatilanteesta suoraan syötöstä veto, Köönikäs puntaroi.

 

Kyseisellä tavalla Köönikäs loi aikanaan alasarjoissa kauhua ja tulosta tuli puolustuspään pelaajaksi kovia lukemia. Sittemmin tehoilu on rauhoittunut, mutta se ei olekaan vuonna 1992 syntyneelle Köönikkäälle enää se pääasia.

 

- Onhan se jännää, kun saa pukea pelipaidan päälle ja päästä ensimmäistä kertaa liigapeliin pelaamaan. Olen myös miettinyt, että on hienoa, kun on saanut olla mukana tässä joukkueessa alusta asti ja nähnyt tämän tarinan pelaajan roolissa, Köönikäs fiilistelee.

 

Pelaajien kummiyritykset kaudella 2021-2022

Sami Happonen, Camfil Oy

Tuomas Happonen, Agrikumppanit Oy

Jani Luoma, Honeysty Energy Gel

Mikko Köönikäs, Sallila Energia Oy

 

Kuva: Leo Hynninen

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet